De Alphacursus is een cursus bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het christelijke geloof. De basisbegrippen van het christelijke geloof worden besproken zoals:

  • Wat is de zin van mijn leven?
  • Is er meer?
  • Wie is Jezus en waarom stierf Hij?
  • Bidden, wat en hoe?
  • De Bijbel

De avonden

Elke cursusavond beginnen we met ontmoeting en een gezamenlijke maaltijd. Hierna is er een presentatie over het onderwerp waarna we hierover napraten in kleine, vaste gespreksgroepjes. De cursus heeft een gemoedelijke en vertrouwde sfeer en je mag er zeker ook kritisch zijn en al je vragen stellen.

Ervaringen

Hieronder de ervaringen van drie deelnemers. Hierdoor krijgt u/ jij een beeld van wat de cursus kan betekenen, en voor wie deze cursus bedoeld is. Wellicht herkent u zich in een van hen.

Annemarie

Allereerst het verhaal van Annemarie, zij was 10 jaar geleden een jonge meid van 23 jaar uit een niet christelijke omgeving. Ze geloofde niet in God. Haar vriend was echter christen en zo kwam zij op de Alphacursus terecht. Ze wist vooraf bijna niets over God of Jezus en was tijdens de cursus behoorlijk kritisch.

Tijdens de cursus kon ze al haar vragen stellen en werd zij steeds nieuwsgieriger. Tijdens de cursus werd zij door de Heilige Geest aangeraakt en wist ineens dat God bestond. Ze besloot na de cursus om op zoek te blijven gaan naar wat God met haar leven wilde. Nu is zij gedoopt en leeft ze haar leven met God, het meest waardevolle in haar leven.

Sylvia

Het verhaal van Sylvia is anders. Sylvia is een vrouw van 68 jaar. Zij is opgegroeid in de kerk en haar hele leven hoort ze al over God en weet ze dat Hij bestaat. Maar de kerk is verandert en Sylvia hoorde vanaf de preekstoel over een persoonlijke relatie hebben met Jezus, spreken met God en over vervulling met de Heilige Geest. Maar dat snapte Sylvia niet goed, dat had zij niet. Bidden was sowieso moeilijk voor haar. God was voor haar op een afstand.

Op uitnodiging van een gemeentelid ging Sylvia naar de Alphacursus. Daar leerde ze in de Bijbel en door haar gebedsleven God kon leren kennen en dat ze een persoonlijke relatie met Hem mocht hebben door wat Jezus Christus heeft gedaan. God kwam voor haar dichtbij. Zoals ze zelf zegt: werd ze nu pas “een kind van de Vader”

Jurgen

Als laatste nog kort het verhaal van Jurgen. Hij is 34 en al sinds de middelbare school overtuigd christen. Hij vindt het alleen moeilijk met zijn vrienden en collega’s over God te praten. Als een collega van hem steeds meer vragen gaat stellen over het geloof weet Jurgen niet goed hoe hij moet antwoorden. In een opwelling vraagt hij de collega naar de Alphacursus van de kerk te komen. De collega antwoordt meteen: oke, maar dan zul je wel met mij mee moeten, ik ga niet alleen. Ze gaan dan ook samen naar de cursus.

Alle lastige vragen komen aan bod en Jurgen leert er concreet wat hij nu eigenlijk gelooft. De cursus heeft hem geholpen vragen van anderen beter te beantwoorden. Het heeft hem zelfverzekerder gemaakt om te getuigen van Jezus.

Wie van hen bent u?

Deze 3 verhalen zijn stuk voor stuk heel waardevol en verschillend.

Maar wie van hen bent u eigenlijk? Bent u iemand die niet gelooft maar wel nieuwsgierig is of er een God is? Bent u al jaren kerkbezoeker maar komt het niet echt binnen? Of bent u overtuigd christen en gunt u uw collega, buurman of familielid ook die prachtige relatie met God?

Wellicht is de Alphacursus iets voor u!

Momenteel is er geen Alphacursus gepland. Als u interesse heeft, kunt u altijd contact opnemen.