Jeugddiensten

Ieder seizoen worden tussen de maanden september en mei acht jeugddiensten georganiseerd. De Gereformeerde Kerk in Andel wil deze jeugddiensten primair organiseren voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, ook van buiten deze kerk.

Iedereen buiten deze leeftijdscategorie is uiteraard ook van harte welkom, maar het aanspreken van de jeugd staat in deze diensten voorop.  Met deze diensten willen wij bereiken dat jongeren geraakt worden door het evangelie, steeds opnieuw kiezen voor Jezus en groeien in hun geloof.

Over de Jeugddiensten

Organisatie

De organisatie van de jeugddiensten wordt verzorgd door de jeugddienstcommissie, die voor elke dienst opnieuw een avond bijeenkomt om deze voor te bereiden. De commissieleden hebben ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid. Tijdens een voorbereidingsavond wordt door de commissie een thema bedacht en hier bijpassende liederen bij uitgezocht. Andere belangrijke taken zijn het regelen van de sprekers, bands, koren, de communicatie, etc. Om contact met ons op te nemen stuur je een e-mail naar jeugddienst@devoorhofandel.nl.

Overigens zijn wij nog op zoek naar enthousiaste jongelingen die ons willen ondersteunen bij dit dankbare werk. Dus mocht jij die persoon zijn, of kennen, horen we het graag!

 

Onderwerpen en thema's

Het karakter van een jeugddienst is vrij divers. Er worden verschillende onderwerpen en thema's door diverse sprekers toegelicht, we zingen liederen en er is muzikale begeleiding aanwezig. De liederen die gezongen worden komen grotendeels uit Opwekking, de Evangelische liedbundel, maar ook uit Psalmen en gezangen.

Verder willen we het gebruik van de beamer en media stimuleren. Zo wordt de liturgie volledig door de beamer geprojecteerd en kunnen bijvoorbeeld filmpjes via de beamer afgespeeld worden. Daarnaast is nieuws en informatie over de jeugddiensten ook te vinden op Facebook. Door middel van enquêtes aan het einde van het seizoen willen we jeugddiensten nog meer inrichten op de behoeften van de jongeren.

Seizoen 2018-2019

Noteer de volgende data in je agenda, want dan is er weer een jeugddienst:

Datum

Spreker

Muzikale begeleiding

16-9-2018

Folkert de Jong

4tune

14-10-2018

Praiseband Xpress

Praiseband Xpress

18-11-2018

Corné Burger

Gospelkoor Shine

20-1-2019

Timo Hagendijk

Concrete

17-2-2019

Gerald Troost

Gerald Troost

17-3-2019

Wouter Schraven

Annemarie Bergstra

7-4-2019

Wim Grandia

-

12-5-2019

Pal Balogh

Bricks Music

Jij bent welkom!

Heb jij nog tips voor onze dienst of suggesties voor thema's, sprekers, muzikale invulling, of wil je gewoon iets aan ons kwijt, stuur dan een bericht naar ons e-mailadres of bereik ons op Facebook via de bovenstaande link.

De jeugddienstcommissie verwelkomt jou van harte in onze jeugddiensten!

Vriendelijke groet,
Jarno van Andel, Niels Schep, Gerlinde van de Wetering, Emiel Groenenberg en Lisa Schreuders